USKRŠNJA INSPIRACIJA

 

 

Jučer ujutro shvatila sam da danas počinju proljetni praznici, a ja nisam ni započela s pripremama za Uskrs. Svake me godine blagdani nekako iznenade i svake godine sama sebi obećam da ću sljedeće godine sa svime početi na vrijeme. No pustimo sad to. Možda se nisam pripremala, ali sam tražila inspiraciju i našla je kod domaćih blogera. Sudeći po njima, ovog su Uskrsa u modi dekoracije točno po mojem ukusu. Svi su se nekako odmaknuli od šarenih pisanica, umjetnih boja i plastičnih zečeva i travnjaka, a zavladali su prirodni materijali, zemljane boje, maslinove grane i pisanice pastelnih boja. U nastavku vam donosim meni najdraže profile i njihove predivno uređene domove. Koji vam je najljepši?

  1. @lilihalodecoration

Mislim da se nikada neće dogoditi da Lili stvori nešto što se meni neće svidjeti. Oduševljena sam ovim vijencem od maslinovih grana koji savršeno pristaje u njezin skandinavski stan. Jednostavno, efektno i elegantno.

2. @more_less_ines

Još jedna predivna kreativna duša, moja draga Ines, koja je jednostavnost maslinovih grana spojila s glamuroznim zlatnim detaljima i modernom bijelom vazom i ptičicom. Tu su i obruči koji polako postaju njezin zaštitni znak i koje je nekoliko puta iskoristila za dekoriranje dječjeg butika Mali zakladi u Ljubljani.

3. @mako.hr

Genijalna Martina koja nam je toliko puta pokazala da iz ničega (da ne kažem otpada) može nastati neprocjenjiv komad namještaja ili dekorativni detalj, na svojem nam je blogu dala par divnih ideja za uređenje uskršnjeg stola. Spojila je naoko nespojivo: kič retro tanjure s jednostavnom slamom i neobojanim jajima, bogatu magnoliju sa sivim lanenim stolnjakom i pazi ovo: božićni vijenac koji je kupila na velikom sniženju pretvorila je u uskršnji ukras za zid! Ma to može samo Martina.

4. @luluartflower

 

Kod Luluart, naravno, prevladava cvijeće: proljetno, nježno, pastelno, te ljuske od jaja iskorištene kao svijećnjaci ili viseće vazice. Na njihovom instagramu možete vidjeti kako napraviti različite ukrase za Uskrs.

5. @miimavintage

img_3066

Marija je sama izradila predivne minimalističke ukrase u obliku zečića i ptičica koji se savršeno slažu s maslinovim granama. One su, čini se, dominantna komponenta dekoracija ovog Uskrsa i logičan nastavak jednostavnih vijenaca od golih borovih grana kojima smo se divili prošlog Božića.

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s