ŠTO ČITAM OVOG LJETA?

Prošle godine vam se svidio moj post s prijedlozima knjiga za plažu, pa sam ove godine odlučila ponoviti. Ja sam tip čitatelja koji ljeti voli čitati “ljetne” knjige, odnosno knjige čija je radnja smještena ljeti ili koje imaju neke veze s ljetom i ljetnim destinacijama, a zimi “zimske”, cozy knjige. Iako nisu sve knjige s ovog popisa “ljetne”, malo za inspiraciju i motivaciju, u nastavku pročitajte moj ljetni popis lektire.

ELIF SHAFAK: OTOK NESTALIH STABALA

Ovu knjigu sam već započela i zaista je sjajna, no ništa manje nisam ni očekivala od Elif koju jednostavno obožavam još od 40 pravila ljubavi. Update: knjigu sam u međuvremenu pročitala i svakome je preporučam, a detaljniji review stiže uskoro.

REBECCA SERLE: ONE ITALIAN SUMMER i IN FIVE YEARS

Rebecca Serle je mlada američka spisateljica, i to vrlo uspješna. Iza sebe ima 6 knjiga, od kojih su dvije bestselleri New York Timesa, i to upravo ove dvije s mojeg popisa. Nedavno je i HBO kupio prava za snimanje filma po knjizi In Five Years. Rebecca, za nas ljubitelje knjiga i pisane riječi, you are #goals.

NEBOJŠA LUJANOVIĆ: MARATONAC

Knjiga o trčanju koja zapravo nije knjiga o trčanju, nego je mnogo više od toga. Hvaljena od strane book blogera, obožavana od strane čitatelja, ova knjiga, kažu, tjera na preispitivanje i kopanje po onim najskrivenijim dijelovima sebe. Nije baš lako ljetno štivo, ali takve knjige ionako nisu moj cup of tea.

BRONJA ŽAKELJ: BELO SE PERE NA 90

Moja druga u životu knjiga na slovenskom jeziku, zapravo je životna priča autorice koja je odrastala 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Suočavanje s bolesti, gubitkom i strahom, roman o odrastanju i sarajevskim Olimpijskim igrama.

SALLY ROONEY: DIVNI SVIJETE GDJE SI

U središtu ovog romana su četiri mlade osobe koje se suočavaju s osobnim krizama, ali i globalnom, ekonomskom i ekološkom krizom u vrijeme vladavine Trumpa. Ovo je “ljubavni roman i roman o prijateljstvu, filozofska i ekološka rasprava, ali nadasve djelo u kojem Sally Rooney hrabro, bez zadrške i ubojito točno ocrtava stanje naše svijesti i našega svijeta, roman kojim opravdava epitet najbolje spisateljice svoje generacije.”

A što vi čitate ovog ljeta?

Bisous,

Fée

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s