5 KNJIGA ZA PLAŽU (KOJE TO NISU)

Uz pojam “knjige za plažu” često se vezuje definicija laganog i banalnog štiva koje ne iziskuje pretjerani umni napor i jedina svrha mu je zabava i opuštanje. I dok u tome nema apsolutno ništa loše (naprotiv, mislim da je i lagano štivo puno bolje od bilo čega na TV-u), nekako i ljeti naginjem knjigama koje će me nadahnuti, iz kojih ću nešto naučiti, a istovremeno odmoriti mozak. Ako slične knjige preferirate, čitajte dalje.

1. POVIJEST PČELA (Maja Lunde)

Kompleksan roman norveške spisateljice u kojem se isprepliću tri različite priče, a svaka govori o ljudskom odnosu prema prirodi, obitelji i znanosti. Ovu knjigu upravo obrađujemo u book clubu i moram reći da smo svi oduševljeni.

2. 40 PRAVILA LJUBAVI (Elif Shafak)

Ovaj se roman genijalne turske književnice Elif Shafak bavi pričom nesretne američke domaćice Elle koja u 40-ima ponovno otkriva strast i oduševljenje. Svaka je stranica pravo umjetničko djelo, prepuno divnih opisa i životnih mudrosti.

3. NEVIDLJIVI ŽIVOT EURIDICE GUSMAO (Martha Batalha)

Priča o ženskoj borbi za emancipaciju u patrijarhalnom brazilskom društvu, roman u kojem dominiraju slikoviti opisi Rija, toliko divno i detaljno da praktički možete osjetiti te mirise, okuse i čuti žamor grada.

4. SEDAM MUŽEVA EVELYN HUGO (Taylor Jenkins Reid)

Evelyn Hugo, svojevrsna je heroina, nekoć najljepša žena na svijetu i najveća holivudska zvijezda, na kraju svog života priča svoju životu priču o ljubavi, usponima i padovima, sretnim i bolnim trenucima. Roman koji vas obuzme od prve stranice i kojeg ćete teško ispustiti iz ruku.

5. PRIČA O JEDNOJ OBITELJI (Rosa Ventrella)

Siromašnim ulicama malog mjesta na jugu Italije putuju mirisi umaka od rajčice i svježe opranog rublja te priče o prijateljstvu, mržnji, tradiciji i zabranjenim ljubavima. Divan roman!

Bisous,

Fée

Advertisement

One thought on “5 KNJIGA ZA PLAŽU (KOJE TO NISU)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s