CASUAL RENTRÉE

Još kao djevojčica silno sam se veselila početku škole: novim bilježnicama, olovkama, bojicama, prijateljima, novom početku i izazovima. Od malena sam osoba koja cvate u rutini i rasporedu i to uzbuđenje zbog povratka “u normalu” i početka nove školske i radne godine osjećam i danas. Za mene je to pravi novi početak. Fresh start. Upravo zbog toga radujem se i onome što sam vas očekuje kroz sljedećih 14 dana na blogu: serija postova vezanih uz početak školske godine pod zajedničkim nazivom “Casual rentrée”. Odakle takav naziv? “Rentrée” na francuskom znači “povratak u vrtić, školu i/ili ured”, a znate da ja volim sve francusko… 😍 U nadi da će vam moji postovi pomoći da ovogodišnji vaš rentrée bude stvarno casual, krećemo s prvom objavom u seriji.

ŠTO OBUĆI NA PRVI DAN ŠKOLE?

Sretna sam i ponosna što sam kod pisanja ovog članka imala suradnicu, moju dugogodišnju insta prijateljicu Ivanu Novoselac. Ivana je osoba koju zovem kad imam modnu dilemu (i sigurna sam da nisam jedina), velika je zaljubljenica u modu, žena istančanog minimalističkog stila, majka troje djece koja se nedavno nakon više godina života u Beču preselila u Hamburg. Kad mi je sinula ideja da pišem o modi na prvi školski dan, poslala sam Ivani poruku i pitala je što misli o toj, za neke možda nevažnoj, temi. Kad mi je rekla da i ona razmišlja i bira odjeću za prvi dan škole, znala sam da postoji barem još jedna osoba kojoj će ova tema biti zanimljiva. Ne znam u koju kategoriju vi pripadate, je li vam svejedno što ćete obući ili se ipak malo potrudite zbog slika, uspomena i samog osjećaja, no nadam se da ćemo vam na neki način olakšati izbor i dati inspiraciju. Ivanu možete pratiti na instagramu klikom na link.

Kad smo razgovarale o samom sadržaju članka, Ivana i ja smo prvo postavile osnovna stilska pravila o tome što je za tu prigodu prikladno, a što nije. Poželjna je sportska elegancija, odnosno neki casual poslovni look. Nekoliko primjera outfita možete vidjeti niže. Vidjet ćete da većinu tih komada sigurno već imate u ormaru. Svakako izbjegavajte napadne uzorke, šljokice, upadljiv nakit i šminku te previsoke potpetice. Od obuće su poželjne uredne tenisice, mokasine ili cipele sa srednje visokom potpeticom.

Možda je prvi dan škole dobra prilika da izvučete iz ormara savršenu pletenu haljinu zbog koje se veselite hladnijm danima. Među najchic kombinacijama, složit će se modni stručnjaci, su pletivo i sandale, a ovakve minimalističke s malom potpeticom super su izbor za svaku mamu koja ne želi birati između udobnosti i elegancije. Omiljena dnevna torba, crna jaknica i to je to!
Kad ne znamo što bismo obukli, s jeansom i bijelom oversized košuljom ne možemo pogriješiti. Imate li savršenu bijelu košulju koju nosite od ureda do plaže? Ako nemate, hitno je nabavite. Svakako će vam trebati i mom jeans s laganim trapezom, model traperica koji će biti hit narednih sezona. Uz ovo predlažemo udobne natikače s potpeticom i malu elegantnu torbicu svjetlijih boja.
Crna satenska midi suknja, bijeli T-shirt, crne mokasine i elegantne naočale. Ivana uz ovu bezvremensku kombinaciju predlaže i zlatne ringove ili tanki lančić. U ovome slobodno nakon škole možete prošetati ulicama Pariza i Milana.

Za sam kraj, pripremile smo galeriju slika poznatih mama koje nam mogu poslužiti kao stilska inspiracija za ovaj važan dan.

Drage mame i školarci, sretno u novoj školskoj godini!

Bisous,

Fée

One thought on “CASUAL RENTRÉE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s