STIŽE BEBA: ŠTO VAM STVARNO TREBA OD OPREME?

U poplavi proizvoda, reklama i ponuda za bebe, vrlo je lako pokleknuti pred svime time i potrošiti novac na potpuno nepotrebne stvari. To se posebno često događa ljudima koji prvi put postaju roditelji. A potrebno je zaista vrlo malo toga, puno manje nego što biste pomislili. Kad bolje razmislimo, kad se beba rodi, ne treba doslovno ništa osim blizine roditelja, posebno majke. Međutim, neki komadi opreme ipak olakšavaju svakodnevni život. Kako bih vam pomogla oko pripreme za bebu i organizaciju, sastavila sam popis must have komada opreme za prvih 6 mjeseci života s bebom.

  1. Autosjedalica i kolica

Od svih komada opreme, autosjedalica je najobavezniji, jer bez njega ne možete ni iz rodilišta. Odmah iza autosjedalice su kolica, no ona vam neće odmah biti potrebna, jer ćete prvih dana, možda čak i tjedana, boraviti kod kuće. Kod odabira svakako obratite pozornost na to može li se vaša autosjedalica postaviti na kolica te koji su vam adapteri potrebni. Upravo zbog toga, preporučljivo je i najjednostavnije kupiti autosjedalicu i kolica istog proizvođača. Mi smo odabrali kolica Nuna Triv, jer zauzimaju malo mjesta u autu, što nam je s troje djece jako važno, te Nuna Pipa autosjedalicu.

@rajna_photo

2. Gnijezdo

Iako možda gnijezdo ne djeluje kao neki must have proizvod, moram priznati da svakako olakšava život s bebom iz nekoliko razloga. Ako odlučite u prvim danima, tjednima ili mjesecima zbog lakšeg dojenja prakticirati cosleeping, gnijezdo na neki način štiti bebu između roditelja i dobra je zamjena za krevetić u prvim danima. Također, u gnijezdu dijete tijekom dana može spavati u dnevnom prostoru, a odlično je i za putovanja, s obzirom na to da će djetetu izvan doma pružati osjećaj sigurnosti i poznatog mirisa i osjećaja. Najvažnija stvar pri odabiru gnijezda su sigurnosni certifikati i zbog toga je moj favorit brand Dockatot, čija gnijezda imaju sve sigurnosne certifikate, napravljeni su od prirodnih materijala i pružaju prozračnost i sigurnost bebi. Nije naodmet spomenuti i da su predivnog dizajna.

3. Nosiljka ili marama

Istraživanja pokazuju da takozvani baby wearing izuzetno povoljno utječe na povezivanje djeteta i roditelja, razvoj inteligencije, san itd., te je ta praksa iz godine u godinu sve popularnija, a preporuča je i veliki broj pedijatara. Baby wearing uvelike i olakšava svakodnevni život, kretanje po kući i izvan nje, posebno u danima kad beba posebno treba pozornost roditelja. Zbog toga je nabavka kvalitetne nosiljke nešto što svakako preporučamo. Veliki izbor naći ćete u svim bolje opskrbljenim trgovinama dječjom opremom. Mi smo odabrali nosiljku Ergobaby Omni360 koju koristimo još od Roka.

4. Ležaljka

Ponuda ležaljki za bebe je posljednjih godina toliko napredovala da se sada ne smatraju samo dijelom opreme za bebe, nego i komadom namještaja. Toliko su dizajnerski usavršene i razrađene da se sjajno uklapaju u životni prostor. Moja preporuka su ležaljke koje ne pokreće motor, jer neka istraživanja pokazuju da su takvi pokreti preintenzivni za novorođenčad, stoga se prednost daje ležaljkama koje se pokreću isključivo pokretom bebe ili dodirom majke. Primjer takvih ležaljki su Nuna Leaf i Babybyorn. Za Milu nismo kupili novu ležaljku, jer je Rokova Nuna u savršenom stanju.

Svakako vam preporučam da svu opremu kupite na jednom mjestu, gdje će vas stručno osoblje najbolje moći savjetovati oko izbora opreme koja će se uklopiti u vaš stil života. Jedna takva trgovina je Mali zakladi iz Ljubljane, koja ima ogroman izbor dječje opreme, igračaka i odjeće. Ako se odlučite za kupovinu preko interneta, ne zaboravite na kod BISOUS10 uz koji imate 10% popusta na sve proizvode.

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s