GLATKA KOŽA U PAR KORAKA

Prije svega, želim napomenuti da je celulit potpuno normalna pojava i gotovo svaka osoba ga ima. Celulit nije razlog da se osjećamo manje lijepima, da pokrivamo svoja fantastična, nevjerojatna tijela, no isto tako je normalno da neki od nas žele smanjiti njegovu vidljivost. Ako ste vi među njima, čitajte dalje, jer pronašla sam kombinaciju koja već u mjesec dana radi vidljivu razliku.

Osobno s celulitom nisam imala problema sve do prve trudnoće kad je on postao vidljiv, a nakon svake trudnoće bi se zahvaljujući pravilnoj prehrani i kretanju smanjio. Što je sve važno za smanjenje vidljivosti celulita i glađu kožu? Nema čarobne formule ni tabletice, već se rezultati postižu kretanjem, prehranom, hidratacijom i pravilnom masažom.

Kretanje. Sasvim je jasno: bilo kakva fizička aktivnost, pa čak i najjednostavnije hodanje, povoljno utječe na naše mentalno i fizičko zdravlje, a ujedno i smanjuje masne naslage na tijelu. Važno je biti redovit i naći aktivnost u kojoj ćemo uživati.

Prehrana. Obilje sezonskog voća i povrća, posebno onoga koje sadrži puno vode: limun, limeta, grejp, krastavci, jagode, borovnice, maline, špinat, celer… Uz to, za smanjenje celulita i masnih naslaga izuzetno je važno piti jako puno vode, hladno prešanih sokova i/ili nezaslađenih čajeva. Izbjegavajte šećer, slanu hranu, kofein, gazirana pića, kupovne sokove.

Suho četkanje se također preporučuje, jer potiče cirkulaciju, izbacivanje toksina, djelovanje limfe, izbacivanje viška vode te čini kožu mekšom i glatkom. Prakticirajte suho četkanje više puta tjedno te svakako potražite savjet i upute kako se točno izvodi.

Masaža je jedan od ključnih elemenata u borbi protiv celulita i ako je namjeravate izvoditi samostalno kod kuće, preporučam da nabavite drvena pomagala poput valjaka i guasha masažera zahvaljujući kojima će masaža biti moćnija i učinkovitija. Nikako ne zaboravite odbrati kvalitetno ulje za masažu. Preporučam Cel-Lite-Magic, masažno ulje Young Livinga, čiji sastojci poput eteričnog ulja grejpa, čempresa i cedra blagotvorno utječu na izgled kože te je ona zategnuta, nahranjena i glatka, a celulit manje vidljiv.

Redovitom masažom, suhim četkanjem te pravilnom prehranom prvi rezultati trebali bi biti vidljivi već nakon mjesec dana.

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s