IDEJE ZA LJETNI DORUČAK (koji će obožavati i djeca)

Ljeto je savršeno doba za uvođenje zdravih prehrambenih navika, jer nam je konačno dostupno šareno, ukusno, zdravo voće: lubenice, dinje, bobice, breskve, smokve, nektarine… Nama se doručak uvijek bazira na voću, jer je to sjajan način da tijelo hidratiziramo iznutra i pripremimo za vrući ljetni dan. Evo nekoliko prijedloga za vrlo jednostavne i ukusne doručke.

1. Puna zdjela voća

Da, toliko jednostavno. Voće je najbolje jesti na prazan želudac. Narežite ga, poslužite doma ili ponesite na plažu. Nekad me pitate kako natjeram djecu da jedu voće. A jedu ga zaista u izobilju! Međutim, nemam odgovor. Oduvijek su voljeli i voće i povrće, oduvijek su nam to glavne namirnice u prehrani i, srećom, nikad se nismo morali mučili time da ih zavole.

2. Smokve s jogurtom

Kombinacija grčkog ili kokosovog jogurta, smokava i meda je za mene pravi simbol ljeta. Hrana za bogove! Po želji dodajte malo granole ili nasjeckanih badema i lješnjaka. Hranjivo, osvježavajuće i zdravo. Fantazija!

2. Egzotični smoothie bowl

Napravite smoothie od manga, smrznute breskve, smrznute banane i kokosovog jogurta. Na vrh dodajte borovnice, maline, komadiće kokosa i chia sjemenke.

Želim vam toplo, ukusno i zdravo ljeto! 🌞

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s