5 APLIKACIJA KOJE KORISTIM SVAKI DAN (a nisu društvene mreže)

Bez iznimke, svaki dan. Među njima nema aplikacija za pisanje i planiranje vremena – tu sam staromodna i moj mozak pamti samo ono što napišem rukom. No vjerujem da mi sljedeće aplikacije olakšavaju svakodnevicu i zato ih od srca preporučujem svima!

  1. Down Dog – aplikacija za yogu koju sam već puno puta spomenula. Volim je zato što sve možete prilagoditi sebi: trajanje treninga, intenzitet, vrstu yoge, glazbu, glas… Do 1.5. je besplatna i od srca preporučujem da je isprobate, čak i ako ste totalni početnik i nikad se prije niste susreli s yogom.
  2. Calm – aplikacija za meditiranje, ujedno i prva i zadnja aplikacija koju otvaram svakoga dana. Sviđa mi se zato što možete birati tip meditacije, glas, a posebno su mi drage priče za laku noć uz koje volim zaspati. Mnoga istraživanja pokazuju da su priče za laku noć vrlo blagotvorne i za odrasle, ne samo za djecu, jer potiču kreativnost i koncentraciju, oslobađaju od stresa i pomažu nam opustiti se i utonuti u dublji i kvalitetniji san. Aplikacija se plaća 30-ak dolara godišnje, što je po mojem mišljenju sjajno utrošen novac.
  3. Drink Water – aplikacija koja te podsjeća da moraš piti. Dugo sam se mučila s time, nisu mi pomogle ni lijepe staklene boce, jer bih kroz dan jednostavno zaboravila na njih. Ova aplikacija me zaista spasila jer me svaki puni sati podsjeća da moram piti. Uz to i prati količinu popijene vode, što mene osobno potiče da zaista pijem i do kraja dana ispunim cilj. Aplikacija je besplatna.
  4. Timer. Da, timer. Koristim ga sto puta dnevno u bezbroj situacija. Npr., kad kažem da je vrijeme za spavanje, a Kiara bi se još igrala. Onda upalim timer i kažem joj da ima još 5 minuta. Kad se timer oglasi, automatski počne pospremati igračke i odlazi na spavanje. Meni je nevjerojatno kako to pali svaki put. Isto tako, 2-3 puta dnevno imamo brzinsko 10-minutno pospremanje. Obavezno upalim timer da ne zaglavim oko detalja i da se fokusiram na najvažnije stvari: stolove, podove, kuhinju… Jako puno toga se može napraviti u 10 minuta.
  5. Music – iPhone aplikacija koja ne prestaje raditi kroz dan. Kakav je uopće život bez glazbe? Svoje najbolje tekstove napisala sam uz glazbu. Svoje najveće tuge i radosti doživjela sam uz glazbu. Ne mogu zamisliti dan bez glazbe i zato ovu aplikaciju obožavam.

Koje aplikacije vi koristite svaki dan?

Bisous,

Fée

Advertisement

One thought on “5 APLIKACIJA KOJE KORISTIM SVAKI DAN (a nisu društvene mreže)

  1. Sweatcoin ☺️ aplikacija ti broji korake i pretvara ih u virtualne kovanice koje kasnije pretvaras u super popuste i pogodnosti. Ne moraš uopće otvarati app (osim da pokupiš bonuse). Doduše, nisam još uvijek iskoristila ništa, nekako planiram samo otvoriti nakon 100 godina kad skupim dovoljno da iskoristim za nešto korisno.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s