THE WEEKLY FIVE #1

Odlučila sam svake druge nedjelje s vama podijeliti 5 događaja, proizvoda, navika ili iskustava koji su nam obilježili proteklih 14 dana. Neka vam naše svakodnevne sitnice služe kao inspiracija.

1. Odlazak u Beč

Spontani vikend u Beču, gradu koji ima posebno mjesto u mojem srcu. Grad glazbe, kulture, gastronomije i arhitekture. Puno sam vremena provela u njemu i rado i često mu se vraćam. Kratki shopping, večera u slatkom talijanskim restorančiću Stella marina, šetnja kroz centar, koncert na otvorenom, prefini brunch u Salonplafondu, posjet dvorcu Belvedere i okolnim vrtovima.

2. Talijanski čaj

Medico Alpino, čaj koji sam zimus kupila u Italiji i koji me riješio ozbiljne grlobolje (standardno grloboljom proslavim prvo paljenje klime u autu). Čaj sadrži pepermint, melisu, maslačak, koprivu, lipu i još neke ljekovite biljke i dokaz je koliko je važno birati kvalitetne čajeve.

3. Auto playlista

Primijetila sam koliko izbor muzike utječe na raspoloženje, kako kod odraslih, tako i kod djece. Zato se trudim u situacijama s klincima uvijek paziti što slušamo. Tako na primjer ujutro kad se vozimo u školu i vrtić biram veselu muziku koja podiže raspoloženje, a u povratku, kad su umorni od cijelog dana, nešto opuštajuće. Trenutni favoriti su Don’t Stop Me Now grupe Queen i Can’t Stop The Feeling Justina Timberlakea te Bachova suita za violončelo u g-molu.

4. Tiramisu

Kojim sam osvojila susjede i čiji recept možete naći na instagram profilu @hungry_anja. Dugo sam tražila lagani, ne previše sladak, a savršeno kremast i gorkast recept za tiramisu i konačno sam ga pronašla.

5. Prve jagode

…u vrtu moje mame. Najljepši dio teškog posla vrtlarenja. Podsjetnik da “the day you plant the seed is not the day you eat the fruit”.

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s