ŠTO ČITATI OVOG PROLJEĆA?

Dani su sve duži i topliji, sve više vremena provodimo na zraku, no i dalje je navečer najljepše opustiti se uz dobru knjigu. Čitanje ima bezbroj benefita, posebno je dokazano da čitanje prije spavanja povoljno utječe na kvalitetu sna. Ako volite opuštajuće štivo koje obogaćuje um i duh, u nastavku donosim prijedloge za čitanje ovog proljeća.

MATTHEW MACCONAUGHEY: GREENLIGHTS

Otac, suprug, oskarovac i sada spisatelj. Ako nije osvojio vaša srca svojim ulogama, definitivno će ih osvojiti ovom knjigom. Zanimljiva, duhovita, poučna, puno smijeha, puno suza i puno wow trenutaka. Ovo je najbolja knjiga koju sam pročitala ove godine i ne prođe dan a da je ne uzmem u ruke i još jednom pročitam koji odlomak.

KRISTIN HANNAH: THE NIGHTINGALE (SLAVUJEVA PJESMA)

Po mnogima najbolji i najpopularniji roman slavne američke spisateljice Kristin Hannah. Ljubavno-povijesni roman o preživljavanju, ljubavi i borbi za slobodu. Nisam čitala ovu knjigu, no nakon što sam pročitala njen Zimski vrt, Kristin Hannah me zainteresirala za svoje stvaralaštvo, a po ocjenama kritika, ovo je njen najbolji roman.

DOUGLAS ABRAMBS, DALAJ LAMA I DESMOND TUTU: KNJIGA RADOSTI

Knjiga je nastala kad su se dvojica duhovnih velikana nasla na proslavi rođendana Dalaj Lame. Ponudili su svijetu odgovore na neka univerzalna pitanja o sreći, prijateljstvu, ljubavi i životu. Knjiga za sve generacije koju vrijedi pročitati, a mi je ovoga mjeseca čitamo u bookclubu.

GAIL HONEYMAN: ELEANOR OLIPHANT IS COMPLETELY FINE (S ELEANOR OLIPHANT JE SVE U NAJBOLJEM REDU)

Radnja ove knjige prati mladu ženu koja vodi jednostavan život. Teško se uklapa u svoju okolinu, izbjegava društvenu interakciju i s njom je sve u redu, sve do jednog događaja. Ovu sam knjigu davno čitala, a ostala mi je u sjećanju po tome što sam se u mnogočemu mogla poistovijetiti s Eleanor Oliphant.

Bisous,

Fée

Advertisement

4 thoughts on “ŠTO ČITATI OVOG PROLJEĆA?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s