BLACK FRIDAY ZA MINIMALISTE

Ovo vam piše osoba koja vas je još prošle godine molila da se suzdržite od kupovine i histerije Crnog petka, da bi na kraju shvatila da je budala koja poklone kupuje nekoliko dana nakon Crnog petka, obično prvog tjedna prosinca. I plaća punu cijenu, dakako. 🤦🏻‍♀️

Ove sam godine odlučila prihvatiti taj dan i iskoristiti ga na najbolji mogući način: minimalno i pametno! Crni petak nije isprika za kupovinu stvari koje nam ne trebaju, nego prilika za ulaganje u kvalitetne predmete koji će nam dugo godina služiti. U nastavku vam pišem koje popuste vrebam, dio mojeg popisa te kako se i vi možete pripremiti za šoping. Još imate vremena!

Crni petak je, dakle, dan kad apsolutno svaki online shop nudi neku akciju, a neki ih produžuju i kroz cijeli vikend. Sad je idealno vrijeme za kupovinu sljedećih stvari:

  • božićni pokloni
  • sportska oprema
  • klasični odjevni predmeti koji koštaju malo više i trajat će godinama (kaputi, jakne, čizme, torbe, kvalitetna pletiva od vune ili kašmira, dobra bijela košulja, bolje traperice, odijela) – suzdržimo se od kupovanja u Zari i sličnim dućanima, jer realno, koliko krpa trebamo?
  • kućanski aparati
  • računala, televizori, kamere
  • kozmetika (napravite zalihu omiljenih proizvoda!)
  • putne torbe i koferi
  • dječja oprema (kolica, autosjedalice, hranilice, kadice…)

Do petka sjednite, dobro razmislite i napravite čim precizniji popis božićnih poklona i stvari koje već dugo želite kupiti. Pored svakog artikla napišite punu cijenu i dućan. Tako će vam biti lakše i brže obaviti kupovinu u petak, jer ćete točno znati gdje što tražiti te okvirni trošak. Jako je važno, najvažnije zapravo, imati određeni budžet u glavi, da ne bismo upali u probleme.

Ovo je moj popis:

-božićni pokloni – Točno znam kome što kupujem, ali detalje neću dijeliti, da ne pokvarim iznenađenje. Želim napomenuti da za Božić darujemo samo najbliže osobe, i to simboličnim poklonima. Najveća sreća je u zajedništvu, posebno kad živite daleko od svojih!!!

-Foreo Luna 2 – To već dugo gledam i sad je idealna prilika da ga kupim. Godine idu, treba njegovati lice. 😄

-iRobot usisivač – Stvar kojoj sam se dugo opirala, jer sam mislila kako to nama ne treba. Sad kad izvlačim usisivač dvaput dnevno, vidim da nam itekako treba. Nedavno je Amazon imao fenomenalan jednodnevni popust koji sam propustila, tako da se sad nadam još jednom!

-set kovčega – Samsonite obično ima dobre popuste, a Away su moji favoriti. Možda me iznenade. Svakako kupujem nešto od toga, jer nam hitno trebaju.

-dobar kaput camel boje koji ću nositi godinama

-kvalitetno pletivo

-eterična ulja (Young Living ima velike popuste cijeli ovaj tjedan)

Kakvo je vaše mišljenje o Crnom petku? Što planirate kupiti ove godine?

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s