THE WEEKLY FIVE #2

Ovotjedni The Weekly Five s malim zakašnjenjem, jer dođe tako trenutak kad čovjek sve isplanira, a život ti se nasmije u lice, pa dok se posložiš i prilagodiš, prođu dani. U nastavku pročitajte koje su nam stvari, događaji i iskustva obilježili zadnjih 14 (malo više) dana.

1. Imamo novi Deloghijev aparat za kavu, jer se naš, skoro novi, Nespresso aparat iznenada pokvario. Time je pukla dugogodišnja ljubav s Nespressom. 💔 O kupnji pravog aparata smo ionako razmišljali, jer smo uvjerenja da nema bolje i čišće kave od one u zrnu. Aparat je jednostavan za upotrebu, lijepog je dizajna i u potpunosti odgovara našim potrebama koje nisu velike s obzirom da pijemo najjednostavniji espresso bez ikakvih dodataka. Moja preporuka ako želite dobar aparat zbog kojeg nećete morati prodati bubreg.

2. Knjiga radosti, razgovori između Dalaj Lame i Desmonda Tutua u kojima daju odgovore na univerzalna pitanja o radosti, tuzi, prijateljstvu, ljubavi i povezanosti. Od srca je preporučujem svima. Meni je toliko toga otkrila! “Stvoreni smo za savršenstvo. Nismo još savršeni. Mi smo remek-djelo u nastajanju.”

3. Brunch kod moje prijateljice Madelen, pravi doživljaj za sve gurmane i estete. Od prezentacije, raznolikosti, kreativnosti, okusa, svaki detalj je apsolutno savršen! Madelen inače nije profesionalna kuharica, kuhanje joj je hobi i strast i da, sve je pripremila potpuno sama.

4. Eterično ulje citronele zahvaljujući kojem nemamo komaraca u sobama, a živimo blizu potoka i inače ih je jako puno. Ovo je četvrto ljeto zaredom da koristimo prirodne repelente i mislim da se više nikada nećemo vratiti na konvencionalne proizvode. Citronela miriše savršeno, posebno u kombinaciji s lavandom – automatski mislite da ste na moru!

5. Za kraj ću spomenuti još jedan Young Livingov proizvod, i to eterično ulje copaibe. Mila je prošli tjedan imala neku čudno virozu. Od simptoma je imala samo temperaturu i ništa drugo, čak ni curenje iz nosa. Na stopala sam joj mazala copaibu preko dana, s uvečer copaibu pomiješanu s lavandom za miran san. Copaiba inače ima mnogobrojne blagodati, između ostalog daje podršku organizmu, umiruje, a može se koristiti i za male bebice, posebno je poznata po tome da umiruje bolno područje prilikom izlaženja zubića.

Bisous,

Fée

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s