KNJIGE O LOW TOX ŽIVOTU (koje mora imati svaki dom)

Low tox život nije samo izbacivanje štetnih kemikalija iz doma, jer toksične u životu nisu samo kemikalije. Low tox život je svakodnevno učenje, rast i rad na sebi. Istraživanje i težnja prema boljem. Kad sam prije dvije godine krenula od svojeg doma stvarati oazu bez kemikalija, moja želja za znanjem rasla je iz dana u dan. U prvih mjesec dana pogledala sam vjerojatno svaki video na internetu i pročitala svaki članak. A onda sam krenula istraživati knjige. U nastavku vam donosim neke iz kojih sam mnogo naučila i za kojima gotovo svakodnevno posežem. Ako želite obogatiti svoju kućnu biblioteku i proširiti svoje znanje o ovoj temi, čitajte dalje.

  1. Smart Mom’s Guide to Essential Oils

Autorica, dr. Mariza Snyder, stručnjakinja je za wellness, nutricionizam i aromaterapiju s dugogodišnjim iskustvom. U ovoj knjizi naći ćete pregršt korisnih informacija o dosta velikom broju eteričnih ulja, o tome kako se dobivaju, čuvaju, doziraju i upotrebljavaju, kao i recepte za sve i svašta: od rolera za opuštanje beba do kaladonta i otopine za njegu srebrnine koju ste naslijedili od prabake. Ako namjeravate kupiti samo jednu knjigu o eteričnim uljima, neka to bude ova.

“Your family’s wellness starts with you.”

2. Essential Well Being

Autorica ove predivne knjige je Sara Panton, suosnivačica wellness kompanije Vitruvi. Suočena sa stresom koji nosi podizanje tvrtke iz temelja, tražila je najjednostavnije načine da svoje wellness rituale uklopi u užurbani tempo života. I tako je nastala knjiga Essential Well Being koja sadrži preko 100 recepata, rituala i savjeta za zdraviji život. Svi recepti i savjeti su vrlo jednostavni, primjenjivi i dostupni svakome od nas, a knjiga je toliko predivna i prepuna savršenih fotografija da je nekada uzmem u ruke samo kako bih joj se divila.

3. Low Tox Life

Ova knjiga u uvodnom dijelu sadrži životnu priču autorice Alexx Stuart, koja opisuje kako je godinama trujući svoje tijelo štetnim kemikalijama, antibioticima, antidepresivima i procesuiranom hranom dotaknula potpuno dno, s kojeg ju je podigla Majka Priroda. Svoje znanje i iskustvo odlučila je prenijeti svima nama kroz ovu sjajnu knjigu. Sama knjiga podijeljena je na 5 dijelova: low tox life, low tox body, low tox home, low tox food i low tox mind. Kako genijalno, zar ne? I opet, pregršt recepata i savjeta za zdravo održavanje doma, njegu tijela i uma, kuhanje i jednostavniji život. Ako i dalje mislite da je low tox način života užasno kompliciran, ova knjiga će vas potpuno razuvjeriti.

Bisous,

Fée

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s